AL-KO SnowLine 700

AL-KO SnowLine 700 är en högpresterande snöslunga från den tyska tillverkaren AL-KO. Om snöslungor i mellanprissegmentet, till exempel AL-Ko SnowlLine 620 EII, inte är tillräckliga för dina behov kan det vara idé att investera i en AL-KO SnowLine 700.

AL-KO SnowLine 700 är snöslungan för dig som behöver något utöver det vanliga och är beredd att betala för det. Du har förmodligen stora ytor att snöröja och räknar med att behöva hantera riktigt tung och packad snö. Snowline 700 har en arbetsbredd på 70 cm vilket är bra att ha när man man stora områden att klara av.

Med sina 118 kg har AL-KO SnowLine 700 inga problem med att jobba sig ned i tung och packad snö, och motorn producerar 7800 W vid 3600 varv per minut vilket ger en mycket kraftfull slungning. Den här snöslungan klarar allt, även den riktigt jobbiga blötsnön, packsnön och isiga snön.

Prisklass Lyx
Kraftkälla Bensin
Motoreffekt 7800 W vid 3600 varv per minut
Motor 165 S, 4-takt, OHV

Slagvolym 375 cc

Elstart Ja
Slungtyp Tvåstegs
Arbetshöjd 54,5 cm
Arbetsbredd 70 cm
Kastlängd 1-15 meter
Utkastrotation 190 grader steglöst manuellt
Antal växlar 6 stycken framåt, 2 stycken bakåt
Hastighet 1,37 – 3,40 km/h frammåt

1,20 – 1,63 km/h bakåt

Vikt 118 kg
Tankvolym 6,5 liter

AL-KO SnowLine 700 är bred och tung, vilket innebär både fördelar och nackdelar. Som nämnts ovan kan man få undan mycket snö snabbt och tyngden för att snöslungan skär ner ordentligt på egen hand. Samtidigt är SnowLine 700 verkligen inte smidig att använda och att till exempel försöka göra snäva svängar är svårt. Tyngden gör att varje transport av SnowLine 700 blir ett rejält projekt.

Det är tydligt att AL-KO har byggde den här snöröjaren för användare som ska ägna sig åt omfattande snöröjning. Den har till exempel försetts med mycket kraftiga hjul för att varken fastna eller slira till i första taget, inte ens när underlaget är minst sagt utmanande. En kraftfull inbyggd strålkastare gör att man ser vad man håller på med även när det råder midvinternatt, och handtagen är eluppvärmda – en lyx för frusna händer! Snöutkastet går enkelt att justera med hjälp av ett reglage på styret så man behöver inte böja sig ned för att fixa med sånt.

SnowLine 700 är inte ett optimalt val för den som ska röja i omgivningar som kräver att snön deponeras nära snöslunga; detta eftersom SnowLine 700 är anpassad för att spruta iväg snön långt bort. Med sina 70 cm arbetsbredd har SnowLine också problem att rent fysiskt få plats där det är trångt.