Stiga (snöslungor)

Stiga grundades 1934 i Sverige och har produkter anpassade för det nordiska klimatet. De har många olika typer av trädgårdsredskap för alla årstider. Inte minst har de ett stort utbud av snöslungor i alla klasser. Deras modeller täcker ett mycket brett spann och konsumentbilden varierar kraftigt. Allt från den som bara vill skotta ett mindre område på ett smidigare sätt, till den som behöver en maskin att jobba professionellt i många timmar med.

Enstegsslungor

stigaBland Stigas enstegsslungor finns det flera att välja på. De har mindre slungor som är helt elektriska men även en större maskin som går på bensin. Deras minsta är mer eller mindre en elektrisk snöskyffel. En av modellerna, ST 4851 AE ingår i Stigas 48V-koncept. Där kan du använda samma batteri till flera av deras produkter – bland annat häcksax, motorsåg och gräsklippare. Eftersom den har uppladdningsbart batteri slipper du dels fylla på bensin men du behöver inte heller bry dig om någon sladd. Gemensamt för enstegsslungorna är att de passar för att röja snö på mindre ytor.

Tvåstegsslungor

Behöver du hantera större mängder är det kanske en tvåstegsslunga du ska ha. Stigas tvåstegsslungor har modeller med upp till 84 cm arbetsbredd, och de kan kasta iväg snö upp till 15 meter. Några modeller har elektriskt justerbart utkast som låter dig anpassa var snön ska landa. Alla Stigas tvåstegsslungor går på bensin. Gemensamt för tvåstegsslungorna är att de passar för att röja snö på större ytor.

Stiga Pro

Jobbar du över riktigt stora ytor, eller i många timmar med att röja snö, kanske det är en maskin ur Stigas Pro-sortiment som passar dig bäst. De här modellerna kan skära igenom höga vallar med snö som är hårt packad. De har också extra breda däck med mönsterdjup som hjälper till att ge grepp på svåra underlag. Exempel på andra extra funktioner är eluppvärmda handtag och strålkastare. Gemensamt för proslungorna är att de passar för att röja på riktigt stora ytor med stora mängder snö.

Kvalitet

Stiga har många nöjda konsumenter, och har rykte om sig att tillverka bra snöslungor som är anpassade för det svenska klimatet. De som köper en Stiga gör det ofta igen för man inte vill byta märke. Eftersom den är så vanlig finns det gott om reservdelar och möjligheter att reparera sin maskin. Det gör att du minskar risken att mitt i vintern, när du som mest behöver den stå utan en fungerande snöslunga.

Köpa en Stiga snöslunga billigt

Vill du köpa en Stiga så billigt som möjligt kan du kolla utbudet på nätet. Nätbutikerna har ofta många modeller inne och du kan jämföra priser och egenskaper. Om du tycker att det är viktigt att kunna gå till en fysisk butik kan du alltid välja en kedja som finns både på nätet och som har vanliga butiker.