Snöslunga på kredit

Behovet av snöslunga är något som kan dyka upp väldigt snabbt och det är vanligen en dålig idé att länsa sitt reservkonto för att betala hela snöslungan kontant. Därför är det många säljare av snöslungor som samarbetar med långivare så att man kan köpa en snöslunga på kredit och betala av den gradvis. Om man till exempel råkar ut för värsta vargavintern i mannaminne samtidigt som ryggen pajar redan under första veckan av snöskottning så är köpet av snöslunga inte något som kan vänta tills man sparat ihop pengarna.

snoslungaAtt köpa snöslunga på kredit innebär också att man kan skaffa den modell som bäst passar ens behov istället för att behöva nöja sig med den modell man för tillfället har råd att köpa kontant. Ofta kan detta löna sig i längden, eftersom risken minskar för att man måste byta upp sig till en bättre modell inför nästa vinter. Att köpa en snöslunga av högre kvalité innebär vanligen också längre livslängd för snöslungan, mindre behov av reparationer och ett högre andrahandsvärde om ändrade omständighet gör att man vill sälja snöslungan framöver.

Innan man köper en snöslunga på kredit bör man alltid se över olika kreditalternativ för att se vilket som är bäst. Det finns inte någon garanti för att den kreditlösning som säljaren av snöslungor erbjuder är den bästa för just dig. Vilket val som är bäst beror på flera olika faktorer, inklusive hur det ser ut när en potentiell långivare gör en kreditupplysning på låntagaren.

Köpa snöslunga med blancolån från tredje part

Istället för att använde den långivare som snöslungeförsäljaren samarbetar med kan man kontakta en oberoende långivare för att se vilka villkor som erbjuds. Det finns gott om långivare på den svenska marknaden som erbjuder blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Eftersom ingen säkerhet krävs för lånet brukar långivarna inte vara särskilt intresserade av att veta vad pengarna ska användas till, för dem spelar det inte någon roll om du ska reparera huset, köpa en snöslunga eller åka på semester. Det viktiga är istället hur kreditvärdig de anser att du är.

Har man regelbundna inkomster och är fri från betalningsanmärkningar brukar det inte vara några problem att låna till en snöslunga även om man vill ha någon av de dyrare modellerna, förutsatt att man inte är väldigt skuldsatt i övrigt. Vad gäller skuldsättningsgrad så är det framförallt andra blancolån som är av intresse här, inte hypotekslånet på huset eller billånet där bilen står som säkerhet.

CoTech är Clas Ohlsons märke billiga snöslungor

CoTech är Clas Ohlsons märke billiga snöslungor

En bra start är att vända sig till sin vanliga bank för att se vad de har att erbjuda. Ibland kan man få förmånligare villkor från en bank där man är fullständig kund, det vill säga har ett lönekonto, månadsspar, huslån, etc. Den banken har ju redan väldigt bra koll på hur du sköter din ekonomi, bättre koll än vad man kan få enbart med hjälp av en kreditupplysningsrapport.

En annan bra tråd att nysta i är medlemslånen. Det finns många svenska föreningar som samarbetar med storbanker för att medlemmarna ska kunna beviljas extra förmånliga medlemslån utan säkerhet. De flesta fackförbund har till exempel ett samarbete med minst en bank för medlemslån på uppemot 350 000 kronor utan säkerhet, förutsatt att man uppfyller villkoren.

Köpa snöslunga på kredit via försäljaren

Att använda den långivare som snöslungeförsäljaren samarbetar med är enkelt och smidigt och man brukar kunna fylla i alla papper direkt hos försäljaren. Man behöver inte få några pengar insatta på sitt bankkonto som man sedan betalar snöslungan med, utan allt sker automatiskt. Eftersom försäljarna har ett egenintresse av att sälja snöslungor har de ofta ansträngt sig för att hitta en långivare som kan ge bra villkor för potentiella snöslungesköpare.

Köpa snöslunga med kreditkort

Om man överväger att använda kreditkortet för att betala snöslungan är det viktigt att man tar en titt på villkoren för krediten först. Många kreditkort är utformade så att de har förmånliga villkor för den som betalar av hela skulden när kreditkortsräkningen kommer, men tar ut väldigt höga räntor om man låter någon del av skulden rulla över till nästa period. Om man vill betala av sin snöslunga över tid, till exempel under 12 månader eller 18 månader, är kreditkort sällan den bästa lösningen. Det finns dock undantag, till exempel kreditkort som har hyfsat låga räntor så länge man betalar ett viss minimibelopp varje månad. Att köpa snöslungan med kreditkortet kan också vara ett rimligt alternativ om man vet att man kommer att kunna betala av skulden snabbt – till exempel inom tre månaders tid – och inte vill göra sig omaket med att ansöka om ett nytt lån specifik för snöslungan.