WOLF-Garten 7190 HD 

Prisklass Lyx
Kraftkälla Bensin
Motoreffekt 7400 W vid 3600 varv per minut
Motor WOLF-Garten 90H

Slagvolym 357 cc

Elstart Ja
Slungtyp Trestegs
Arbetshöjd 58 cm
Arbetsbredd 71 cm
Kastlängd Upp till 18 meter
Utkastrotation 200 grader steglöst manuellt
Antal växlar 6 stycken framåt, 2 stycken bakåt
Hastighet Max 4 km/h framåt

Max 1,5 km/h bakåt

Vikt 118 kg
Tankvolym 4,7 liter

Trestegssnöslunga

Det här är en snöslunga i lyxsegmentet, för dig som vill ha något riktigt kraftfullt. WOLF-Garten 7190 HD är något så ovanligt som en trestegssnöslunga. Vad menas då med detta?

  • En enstegsslunga drivs med hjälp av inmatningsskruven och själva utmatningen av snö sker i ett enda steg.
  • En tvåstegsslunga har drivning på hjulen, och utmatningen av snö sker i två steg. I första steget mals snön sönder i snöskruven, i andra steget trycks den malda snön ut av en kraftig fläkt.
  • Hos WOLF-Garten 7190 HD består det tredje steget av en extra snöskruv, vilket gör slungan bättre på att bryta sönder riktigt hård snö. Hur pass stor skillnad man märker av när man använder snöslungan beror mycket på hur pass hård snön är. Om man huvudsakligen röjer bort vanlig mjuk snö kommer man inte att märka så stor skillnad, det är först vid packad och isig snö som den extra snöskruven verkligen kommer till sin rätt.

En annan anledning till att WOLF-Garten 7190 HD är så bra på att slunga även tuffa snötyper är att den har en mycket kapabel motor som ger snöskruvarna så mycket kraft att det blir svårt för snön att klumpa ihop sig och sätta igen utkastet. Tilltäppt utkast är ett vanligt problem hos klenare snöslungor. Tyvärr är WOLF-Garten 7190 HD lite väl inriktad på hård, packad och isig snö. Är det istället kladdig blötsnö man försöker få undan vet den inte riktigt vad den ska göra, och då och då sätts utkastet igen. Här skulle WOLF-Garten gärna ha fått förse sin premiummodell med en smart lösning istället för att bara ösa på med muskelstyrka.

Tung – men med servostyrning

WOLF-Garten 7190 HD Väger sin modiga 118 kg vilket gör att den på egen hand kan jobba sig ned i djup snö, man behöver inte hjälpa till manuellt som man kan behöva göra med lättare snöslungor. Nackdelen med så här pass tunga snöslungor är att de blir tungstyrda och jobbiga att svänga, men WOLF-Garten har löst detta genom att helt enkelt förse 7190 HD med servostyrning. Det är sådana här detaljer som gör att man förstår varför WOLF-Garten har den prislapp den här.

Andra exempel på trevliga funktioner som är inkluderade i 7190 HD är eluppvärmda handtag och e kraftfull integrerad strålkastare. Motorn har elstart, så att den startar som den ska även mitt i smällkalla vargavintern. Snöslungan har justerbart handtag (fällbart) och fingertoppsstyrning.

En nackdel med WOLF-Garten 7190 HD är att strålkastaren alltid är på, den går inte att stänga av medan snöslungan används. Även om du är ute och snöröjer mitt på dagen kommer alltså strålkastaren att vara igång.

Ljudnivån för 7190 HD är cirka 90 db(A) och styrvibrationerna ligger på 5 m/s².